Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόστιμο στο SeaWorld για το θάνατο εκπαιδεύτριας από όρκα

Στη φωτογραφία η εκπαιδεύτρια Dawn Brancheau με τη φάλαινα Tilly
Πρόστιμο ύψους 75 χιλιάδων δολαρίων έχει επιβληθεί στο SeaWorld όταν μία από τους εκπαιδευτές του υπέστη μοιραία επίθεση από μια φάλαινα-δολοφόνο κατά τη διάρκεια ενός live show. Η Dawn Brancheau απευθυνόταν σε εκατοντάδες θεατές, όταν η φάλαινα, που ονομάζεται Tillikum και είναι γνωστή ως Tilly, άρπαξε την αλογοουρά της και την έριξε βίαια κάτω από το νερό.

Η 40χρονη πέθανε από πολλαπλές κακώσεις και πνιγμό στο στάδιο Shamu στο Ορλάντο της Φλόριντα, τον Φεβρουάριο.

Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι εκπαιδευτές του SeaWorld είχαν μια εκτενή ιστορία απροσδόκητων και δυνητικά επικίνδυνων περιστατικών που αφορούν σόου με φάλαινες δολοφόνων καθώς επίσης ότι οι υπεύθυνοι παρέλειψαν να εφαρμόσουν τις αλλαγές που θα καθιστούσαν το εργασιακό περιβάλλον ασφαλές.

Η φάλαινα Tilikum, είχε εκτραφεί σε αιχμαλωσία και ήταν η μεγαλύτερη φάλαινα στο SeaWorld του Ορλάντο.

Ήταν υπεύθυνη για τον πνιγμό ενός εκ των εκπαιδευτών του πάρκου το 1991, την ώρα που έκανε σόου στο Sealand του Ειρηνικού στη Βικτόρια.

Λίγες ημέρες μετά το θάνατο της Brancheau, η εταιρεία δήλωσε ότι η φάλαινα θα λάβει την ίδια φροντίδα και δεν θα τιμωρηθεί για το περιστατικό.

Εφαρμόζονται πια νέοι κανονισμοί για τον χειρισμό και τη φροντίδα των φαλαινών και το πάρκο, το οποίο προσελκύει έξι εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, άνοιξε ξανά τις πύλες του.
http://cdn.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.